British Shorthair este cea mai des întâlnită rasă felină în Marea Britanie, depășind în 1999 siamezele. Originile acestei specii duc pana în epoca romană, când pisicile aduse în Marea Britanie de către latini au fost împerecheate cu pisicile sălbatice autohtone.

Mai apoi au fost împerecheate cu persanele pentru a crește densitatea blănii. Definirea rasei propriu-zisa a avut loc în 1871, la un spectacol felin din Crystal Palace.

Sunt pisici de talie medie, greutatea unui adult fiind de 6-9 kg. Au aspect robust, compact. Caracteristica speciei este fața mereu zâmbitoare. Capul rotund, gâtul gros, pieptul lat, mușchii puternici, labele groase și nu prea lungi, toate contribuie la aspectul rotund al reprezentantelor acestei specii. Ochii mari, rotunzi sunt de obicei aurii sau arămii, excepție făcând varietățile albe care au ochii albaștri, aurii sau chiar verzi. Au blana scurtă, deasă și nu necesită întreținere specială. Cea mai cunoscută varietate a British shortchair este albastrul. Cu toate acestea sunt acreditate mai multe culori ale blănii, printre care argintiu, roșu, crem, alb negru, bi-color și chiar ciocolatiu și lila.

Aceste pisici ajung la maturitate la 3-5 ani, fapt care justifică atât forma fizica foarte bună pe o perioada îndelungată cât și speranța mare de viață: până la 20 de ani. Este o pisică activă, dar nu distructivă. Își urmează stăpânul tăcută și preferă să stea lângă stăpân și nu în brațele lui. Este o fire independentă, inteligentă, afectuoasă. Se pretează foarte bine la viața de interior și nu necesita prezența altor animale pentru a fi fericită.

Aspectul rotund nu este datorat doar blănii. Dacă nu se supraveghează dieta, pisicile british shorthair sunt predispuse obezității. Îngrijirea lor e cât se poate de simpla: doua trei perieri pe săptămână și curățarea urechilor o dată la doua săptămâni sunt suficiente pentru a păstra o astfel de pisica la forma ei ideală.

Contactează-ne

Trimite-ne un mesaj

Vizitează-ne

Str. Iazului Nr. 27, Cluj-Napoca

Sună

+40 736 611 999