fbpx

Plănuiți să călătoriți cu câinele în afara țării?
Înainte sa porniți consultați mereu medicul veterinar. Dacă mergeți în zonele călduroase, animalul dumneavoastră poate contacta afecțiuni mai rar întâlnite în climatele moderate. Este posibil să aveți nevoie de carnetul de sănătate și pașaportul animalului de companie.

Călătoria cu câinele dumneavoastră poate fi foarte distractivă dacă pregătiți totul din timp. Dacă nu va pregătiți din timp, se poate transforma experiența într-una stresantă pentru dumneavoastră și câinele dumneavoastră. De îndată ce v-ați decis să călătoriți împreună cu câinele dvs., primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să implantați un microcip. Înainte de a călători, ar fi util să vă instruiți câinele cu câteva noțiuni de dresaj de bază, pentru ca acestă să se comporte corect pe perioada călătoriei. Pregătiți cu atenție modul de transport, bagajele și cazarea, deoarece nu toate hotelurile acceptă animale de companie!

Călătoria cu mașina
Mașina este cel mai bun mod de transport pentru a călători cu câinii.
Atenție, unii câini suferă de anxietate când merg cu mașina, mersul cu mașina trebuie transformat într-o experiența plăcută pentru câine. De exemplu, dacă merge cu mașina doar la veterinar este posibil să asocieze mașina cu experiențele neplăcute. Duceți-l la joacă, în parc sau la pet shop pentru o recompensă și va aștepta cu nerăbdare următoarea călătorie!
Dacă prietenul dumneavoastră este agitat în mașină, călătoriile lungi ar putea fi inoportune, iar dacă este nevoie medicul veterinar vă poate sugera medicamente anti-anxietate. Dacă câinelui îi plac călătoriile lungi, atenție, ca în cazul oamenilor, câinii trebuie să se întindă, să facă mișcare, din când în când, programați opriri frecvente, odată la 3-4 ore. Nu toți câinii sunt la fel, așa că dacă știți că animalul dvs. devine neliniștit mai repede, planificați opriri mai dese.

Nu uita să iei cu tine: lesă, cușcă pentru câini, apă și bol, recompense, jucărie, pătură/pătuț, săculeți igienici pentru câini, medicamente, carnetul de sănătate/pașaportul câinelui, instrumente necesare pentru toaletare.

Contactează-ne

Trimite-ne un mesaj

Vizitează-ne

Str. Iazului Nr. 27, Cluj-Napoca

Sună

+40 736 611 999