fbpx

Efortul depus de către nutriționiști în ultimele decenii s-a concretizat prin apariția hranei comerciale special creată pentru animalul dvs.

Mai mult de atât s-au perfecționat formule echilibrate adresate diverselor categorii: animale tinere, adulte, în vârsta, obeze, cu păr lung, celor care trăiesc exclusiv în casă sau chiar formule speciale pentru anumite rase.
Au apărut chiar și diete medicate (suport nutrițional adresat animalelor suferinde de anumite afecțiuni). Aceste produse comerciale, fie că sunt sub forma umedă (conserve, plicuri) sau uscate asigura în totalitate necesarul de substanțe nutritive, vitamine și minerale.
În funcție de calitatea produselor, acestea se împart în 3 categorii: regular, premium, superpremium. Diferențele constau în calitatea produselor de bază folosite în compoziție și bineînțeles în prețul acestora.

În cazul în care doriți să hrăniți pisica și cu hrană pregătită în casă, trebuie înțeles de la început că există anumite alimente care sunt de evitat atunci când preparați hrana.

Nu hrăniți niciodată pisica cu:
 – ciocolată
 – carne de porc (sau produse din porc)
 – pește crud
 – ou crud
 – lapte (permis numai cel care nu conține lactoza)
 – oase, mezeluri, brânzeturi fermentate, dulciuri, conserve pentru oameni
– ceapă

Fiecare din aceste alimente are potențial dăunător pentru pisica dvs.
Realizați faptul că nu trebuie să hrăniți pisica cu mâncare comercială destinata câinilor. Pisicile au nevoie de 5 ori mai multa proteina decât câinii, deci preparatele pentru câini nu întrunesc necesarul nutrițional pentru pisici. Din același considerent pisica nu poate supraviețui cu un regim vegetarian.
Limitați hrănirea cu ton din cauza riscurilor asociate cu nivelul de mercur pe care acesta îl conține.
Hrăniți pisica cu ficat în cantități moderate sau chiar deloc în cazul în care primește suplimente nutriționale (vitamine) care conțin vitamina A. Supradozarea de vitamina A are efecte toxice.

Contactează-ne

Trimite-ne un mesaj

Vizitează-ne

Str. Iazului Nr. 27, Cluj-Napoca

Sună

+40 736 611 999