Dr. Sebastian Dan

Deși pentru o parte dintre dumneavoastră suna ciudat sau măcar interesant și amuzant, companioni noștri au nevoie de igiena și la nivelul cavitații bucale, mai bine spus de spălatul pe dinți. 

Animalele crescute în casă au probleme de placă dentară și tartru mai des decât cele crescute afară, care au probleme de abrazie (decimarea coroanei dentare datorită corpilor străini, pietre, bețe, PET –uri, etc.)

Toate bune pană aici, dar majoritatea proprietarilor refuză din cauza diferitelor motive și o să vă enumăr câteva care mie mi-au părut interesante sau mai degrabă amuzante:
„Știți…, dacă tot o sa-i cadă de ce trebuie sa-i spălăm?”
„Am încercat domnule doctor, dar acum fuge de mine, cred că nu mă mai iubește, și nu doresc să se întâmple asta.”
„Deja am încercat, dar nu-i place pasta sau periuța.”

Desigur că până să se ajungă la spălatul dinților trebuie să se cunoască niște mici detalii:
• Orice încercare de a introduce un obiect străin în gura companionilor trebuie să se facă în așa mod în cât să nu le creem panică sau stres,
• Vârsta este importantă, cu cât se face de la vârstă frageda cu, atât șansele de reușită sunt de 100%.
• Gustul substanțelor introduse în gură trebuie sa fie palatabile, adică gustoase și acceptate de companioni.
• Nu există timpi clari de acceptare a spălării dinților. Acceptarea (ca timp) se face individual, în funcție de interacțiunea cu animalul dumneavoastră, de încrederea pe care o are în dumneavoastră și nu în cele din urmă de consecvența cu care se repetă aceste acțiuni.

În concluzie, spălatul dinților trebuie să înceapă cât mai devreme, chiar după înțărcare, deși sunt dinți de lapte.

Timpul de a învăța animăluțul cu manopera de spălat pe dinți poate fi diferit de la un animal la altul, tot ce trebuie să știm este că se face cu blândețe și încredere.

Pasta de dinți ar trebui să aibă gust de carne, șuncă, biscuiți, cea cu gust de mentă fiind folosită doar după ce acceptă periatul și la cei cărora le place.

Începerea periajului ar fi bine să nu coincidă cu apariția HALENEI (mirosul greu a gurii), fiindcă în momentul apariției halenei deja avem de-a face cu apariția de placă bacteriană care este premergătoare apariției tartrului dentar.0

În caz că nu reușiți și aveți nevoie de ajutor în a face periajul dinților, vă stau la dispoziție cu sfaturi și metode plăcute companionului dumneavoastră. 

Contactează-ne

Trimite-ne un mesaj

Vizitează-ne

Str. Iazului Nr. 27, Cluj-Napoca

Sună

+40 736 611 999