Am stat la o discuție cu domnul Dr. Dan Sebastian Mircea și i-am adresat câteva întrebări.

Ce ai vrut să schimbi în momentul în care te-ai apucat să studiezi medicina veterinară?

Din păcate nu puteam să schimb decât mentalități fiindcă partea de pet a medicinei era considerată o prostie când am început să studiez, iar când am terminat veterinara în ’96 era încă în faza de ,,grădiniță grupa mijlocie”.

Care sunt suişurile și coborâşurile acestei profesii?

Suișurile sunt frumoase și ai parte de ele tot timpul dacă faci meseria din pasiune. Coborâșurile, din fericire au și ele părțile bune atunci, când ai de învățat din ele. De altfel, cred că această meserie trebuie să aibe suișuri și coborâșuri, iar cine este înțelept, învață să ocolească coborâșurile.

Care este cea mai mare satisfacție a profesiei de medic veterinar?

Cea mai mare satisfacție este când ochii pacientului te privesc frumos și mulțumiți, iar stăpânul revine cu el la tine.

Care este importanța dragostei față de animale în profesia de medic veterinar?

,,Dacă dragoste nu e, nimic nu e,, scria Marin Preda în ,,Cel mai iubit dintre pământeni,, nu era vorba de veterinari,  dar se aplică și în meseria noastră.

Cum vezi această meserie în România? Care este viziunea ta despre medicina veterinară din România?

Medicina veterinară trebuie și are nevoie de specialiști. În anii ’90 trebuia să ști din toate speciile și bolile câte ceva, lucrurile se schimbă, iar dupa 28 de ani se simte nevoia de specialiști pe diverse ramuri ale meseriei. Nu mai putem face medicină veterinară arhaic, este nevoie permanentă de a te informa și pune în aplicare noutățile științei din domeniu veterinar.

Cum ai defini succesul în cariera de medic veterinar?

Nu cred sau nu știu o definiție, dar pot contoriza succesul prin miile de clienți și proprietari mulțumiți, care revin cu încredere în clinica noastră.  

Contactează-ne

Trimite-ne un mesaj

Vizitează-ne

Str. Iazului Nr. 27, Cluj-Napoca

Sună

+40 736 611 999