Etologia este disciplina care se ocupă cu studiul biologiei comportamentului animal și uman. Aceasta este definiția etologiei, unii oameni îi spun dresaj, deși este incorect pentru că definiția dresajului este următoarea: ‘’A învăța, a obișnui, a deprinde un animal să facă, la poruncă, anumite mișcări sau să îndeplinească anumite acțiuni.’’.

Având în vedere aceste două definiții, apare urmatoarea întrebare: ‘’Cu ce ne ajută în relație cu cățelul sau pisica, Etologia (Medicina Comportamentală)?’’ 

Oamenii care apeleaza la medicină comportamentală sunt aceia care au căutat răspuns în dresaj, cel mai vestit mod de educație, și nu au avut rezultate! Medicul veterinar etolog se ocupă cu mintea câinelui sau pisicii, identifică anomalii de comportament și le elimina ducând apoi la o armonie în relație între om și animalul său de companie. O relație de Conexiune&Unitate în care câinele sau pisica și omul au o relație armonioasă bazată pe creștere constructivă emoțional-sănătoasă din toate punctele de vedere.

E foarte dificil uneori să știm ce ne spun animalele în anumite momente. De multe ori aud oameni care vorbesc despre animăluțele lor în termeni umani și se întreabă: ‘’de ce face asta?’’ sau ‘’animăluțul meu crede că…?’’, ‘’îi este frică?’’ sau ‘’îl/o doare?’’ etc. Oare ce se află în mintea unui câine sau a unei pisici? l 

Pun pariu că un prieten uman de câine sau pisică a întrebat cel puțin o dată aceste lucruri. Dacă doriți să aflați răspunsuri la aceste întrebări sau cum să rezolvați anumite frustări din relația cu animăluțul vostru de companie și vă doriți o relație armonioasă și fericită atunci e nevoie să apelați la ETOLOGUL VETERINAR!

Contactează-ne

Trimite-ne un mesaj

Vizitează-ne

Str. Iazului Nr. 27, Cluj-Napoca

Sună

+40 736 611 999